Det er dyrt at have hest – gode råd til at gøre det lidt billigere

Det er dyrt at have hest – gode råd til at gøre det lidt billigere

Det har altid været dyrt at have hest, men i løbet af 2022 er det blevet ekstra dyrt, da en del af de ting, som vi bruger i forbindelse med at have hest, er steget markant. Vi har samlet lidt gode råd til, hvor du måske kan finde lidt besparelser, så du stadig har råd til vores fælles hobby. 

Boksbund

En del bruger træpiller som bund i deres boks. Prisen på træpiller er steget voldsomt i år og de kan også være svære at skaffe. Kig på alternativer, hvis det er muligt. Halmpiller er lige nu billigere end træpiller og kunne derfor være et alternativ. Et andet alternativ er at lade din hest være mest mulig på fold – derved skal du ikke muge så meget og ej heller fylde så meget ekstra boksbund ind. Vores pony er gået fra 8 timers foldtid til ca 11 timers foldtid og vi kan se det på forbruget og samtidig har vi fået en gladere pony, der elsker at gå ude de fleste dage

Foder og tilskud

Tag et kig på dit foder og se om du evt. kan spare penge ved at skifte til et andet mærke. Hvis din hest får tilskudsprodukter kan der tit være penge at spare ved at købe større mængder af gangen. På de vitaminer vores pony får er der f.ek.s 30 kr. om måneden at spare, hvis vi køber 10 kg. ad gangen fremfor 4 kg. ad gangen. Det betyder blot at vi nu køber ind til 4. mdr ad gangen fremfor ca 1 mdr. ad gangen. Vej dine tilskud af – vi bruger en køkkenvægt. Der er stor forskel på 25 eller 35 gram, når vi snakker nogle af de dyre tilskud. 

Strøm og lys

Sluk lyset i stalden, når du ikke er der. Måske kan du nøjes med at tænde lyset i noget af stalden, når du er der. Det samme gælder ridehallen – sørg for at slukke når du er færdig. Alternativt så planlæg at ride i de lyse timer, hvis det er muligt. Så kan du ride helt uden at tænde lys. Måske kan strømhegnet også slukkes, når hestene ikke er på fold. 

Udstyr - plej det, køb brugt eller køb på tilbud

Sørg for at rengøre og pleje dit udstyr. Så holder det længere. Puds dine støvler, din sadel og hovedtøj jævnligt i gode, plejende produkter. Det kan også godt betale sig at købe brugt, hvis du har brug for en bestemt ting, som du f.eks. ikke bruger så tit. Og hvis du har slidt dine ridebukser, støvler eller andet op, så hold øje med, når butikkerne kører tilbud. 

Har du andre gode sparetips, så del dem gerne med os, så skriver vi dem ind i blogindlægget. 

Skriv et svar