SHIELD – Mod sommereksem

299,00 DKK

Kategorier: ,

Beskrivelse

SHIELD – Mod sommereksem

SHIELD er en naturlig olieopløsning, som virker kløestillende og irritationsnedsættende. Olien beroliger huden og lindrer gener og stresstilstande. Produktet kan med fordel anvendes forebyggende, for at mindske risikoen for mitteangreb og irritationer.

  • Nem at påføre
  • Naturlig olieopløsning
  • Kløestillende effekt
  • Drøj i brug

 

BRUGERVEJLEDNING

Påfør SHIELD på udsatte eller berørte områder. Produktet masseres omhyggeligt ind. Påfør produktet en gang dagligt, for at opretholde den kløestillende effekt.

SKAL OMRYSTES FØR BRUG!

Allergiske reaktioner kan i sjældne tilfælde forekomme.

 

HVAD ER SOMMEREKSEM?

I sommersæsonen kan man opleve at hesten har irritation og kløe. Dette skyldes ofte insektstik og -bid fra bl.a. mitter. Tilstanden kan skabe en stresset og urolig hest, samt bevirke store sår og hårløse pletter.

Sommereksem rammer ofte islændere og div. ponyracer. Eksperter mener at denne lidelse særligt forekommer på importerede racer.

Mitterne har yngelsæson to gange om året, nemlig i maj og september, hvor store mængder af larver udklækkes. Dette er årsagen til at man ofte vil opleve eksemen værst i netop de to måneder.

 

HVORDAN BEHANDLES SOMMEREKSEM? – SHIELD

Der findes ikke en ”kur” mod sommereksem, men der er en række tiltag du kan gøre dig, for at give din hest en mildere sommer. For det første er det altid en god idé at fjerne hesten fra problemet, i dette tilfælde mitterne. Hestene er særligt aktive ved daggry og i skumringen. Det har derfor god effekt at stille hesten på boks sidst på dagen, og så tage dem ud igen ved formiddagstid.

Det er også altid en god idé at forebygge angreb med et hestepleje produkt som fx SHIELD. Produktet virker kløestillende, hvilket reducerer symptomerne for hestene, og derved de større hårløse plamager. Ved at kløestille heste, vil du opleve hesten mere afslappet i sommerperioden.

SYMPTOMERNE PÅ SOMMEREKSEM…

De typiske symptomer på sommereksem hos heste er hudforandringer i man og hale. Hesten vil begynde at klø og være generet. I starten vil der ses rødme og dannelse af små væskefyldte blærer. Efterfølgende vil det omdannes til væskende eksem, der tørrer ind og danner kløende skorper.

Hesten gnubber man og hale, og hårene slides af. Dette medfører øget irritation af området. Hvis hesten klør intens i længere tid, kan dette omdannes til store åbne sår.

Hvis hesten ikke behandles, eller afhjælpes med insektdækken eller kløestillende midler som SHIELD, så kan hesten risikere at miste både man, hale og danne store hårløse pletter hvor huden bliver tyk og læderagtig. Her vil hårvæksten hæmmes.

 

ISLANDSKE HESTE ER SÆRLIGT UDSATTE

Hvis du har en islænder, eller står et sted med mange islændere, kender du sikkert til problemet. Sommeren er en pinsel for de islandske heste. Eksperter udtaler at islandske heste som er importeret fra Island, har 10 gange så stor risiko for at udvikle sommereksem, som en islandsk hest født i Danmark.

Dette skyledes at hestene ikke er egnet til klimaet i Danmark. Det er dog ikke givet, at din islænder undgår sommereksem, bare fordi den er født og opvokset i Danmark. Det er nemlig også genetisk bestemt.

Du kan forebygge udbrud af sommereksem ved at stille din islænder på boks fra før skumringen til efter daggry, samt supplere med et insektdækken mens den går ude. Derudover er det en god ide at anvende et kløestillende middel som EQUUS CURA´s SHIELD.

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “SHIELD – Mod sommereksem”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.