Ridebukser – hvorfor ikke bare ride i jeans ?

Ridebukser – hvorfor ikke bare ride i jeans ?

Typer af ridebukser

Der findes mange forskellige typer af ridebukser fra de tykke ridebukser, til en kold ridetur om vinteren, til de meget tynde tights, der kan være rare på en lun sommerdag. Nogle ridebukser er højtaljede og andre er lavtaljede.  Alle ridebukser er syet så du ikke har generende sømme ved knæet.

Du skal vælge den type, som passer til din figur og dit behov. Dog er der nogle fælles træk, som kan være en fordel at være opmærksom på.

Stoffet

Stoffet skal gerne være elastisk og kunne give sig. Du bevæger dig meget, når du stiger op og ned og rider, så det er praktisk at stoffet kan give sig. Så ridebukser i ren bomuld er ikke et godt valg.

Størrelse

Der kan være stor forskel på størrelsen af ridebukser. Nogle er små i størrelserne og nogle er store. Generelt skal ridebukser sidde godt til og sidde stramt. Så står du og skal vælge mellem 2 størrelser, som du tænker passer, så vælg gerne den mindste, så du er sikker på at de sidder til.

Ofte vil du opleve at hvis de skal sidde stramt, så er bukserne ikke lange nok. Det er vigtigere de sidder stramt end de er lange nok – ofte har du lange ridestrømper på, som går op over bukserne. Så betyder det ikke så meget, at der mangler et par cm.

Grip eller skind

De fleste ridebukser fås i dag med grip, men der findes stadig typer med skind.

Skind har tendens til at miste sin funktionalitet og famle hurtigt.

Grip er en form for silikone, som er sat bag på bukserne enten fra bagdelen og ned eller som knægrip. Fordelen ved silikonen er at den bliver varm, når du rider og derved giver den et tæt og fast kontakt med sadlen, når du rider. Derudover kan silikone grip nemmere give sig end skind, så du får bedre pasform med grip.

Vask

Vask dine ridebukser separat ved lav temperatur og gerne med vrangen udad. Hæng dem til tørre – men ikke i direkte sollys og undgå at putte dem i tørretumbleren.

Har du ridebukser med skind, så kan skindet have brug for et efterfølgende plejemiddel

Skriv et svar